Diizocianatai

Slide
DIISOCYANATE

Privalomas mokymas darbui su PU produktais

Nauji teisiniai reikalavimai diizocianatams
REACH reglamentas numato privalomus mokymus visiems gaminiams, kuriuose yra daugiau nei 0,1 % diizocianatų. Mūsų kai kuriuose gaminiuose yra diizocianatų. Darbo metu jie reaguoja, bet po sukietėjimo jau nebeaptinkami.

Ką reikia žinoti:

Naudotojams: visi, kurie dirba su produktais, kurių sudėtyje yra diizocianato, turi baigti mokymo kursą ne vėliau kaip 2023 m. rugpjūčio 24 d. Dalyvavimo pažymėjimas, kuris atspausdinamas po sėkmingo baigiamojo egzamino, galioja kaip sertifikatas.

Įmonėms: Jūsų įmonės darbuotojai turi turėti galimybę dalyvauti mokymuose. Tik tada jiems leidžiama toliau dirbti su produktus, kuriuose yra diizocianatų.

Darbų vadovams: Asmenims, kurie fiziškai prižiūri darbą su izocianatais, dabar taip pat taikomas mokymo reikalavimas. Asmenys, vadovaujantys darbui su izocianatais – tai darbuotojus apmokantys, instruktuojantys ir prižiūrintys asmenys (ne tik darbuotojų sveikatos ir saugos koordinatoriai). Mokymai turi būti baigti ne vėliau kaip 2023 m. rugpjūčio 24 d.

Pardavėjams: Turite pateikti informaciją apie tokius produktus savo klientams, tačiau jums nereikia pačiam baigti mokymų.

Mokymas atnaujinamas kas 5 metai: Įvedamas reikalavimas mokymą kartoti ne rečiau kaip kas 5 metus. Jeigu asmenys dalyvavo tokiuose mokymuose prieš įsigaliojus naujoms taisyklėms (2023 m. rugpjūčio 24 d.) tokie asmenys iki 2028 m. gali neatnaujinti mokymų. Tai galioje ir asmenims, kurie prižiūri darbą su izocianatais.